Grillade, marinerade revbensspjäll med cole slaw och mer grilltips

Publicerat: 11 juli, 2014 i Fläsk, Gröna tillbehör, Grillat, Såser
Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Grillade revbensspjäll

Marinerade revbensspjäll 2 port

  • Färska, tjocka revbensspjäll, spare ribs, 5-600 g

Marinad:

  • 1 dl finhackad timjan
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja eller rapsolja
  • 1 msk Worcestershiresauce
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ pressad citron
  • Grovmald svartpeppar

Blanda samman allt till marinaden. Lägg spjällen i en tjock plastpåse och häll över marinaden. Knyt igen och massera runt köttet så marinaden kommer åt överallt. Lägg på ett fat i kylen, 1-2 dygn. Vänd påsen flera gånger under tiden.

Ta upp köttet och skrapa av örter och vitlök, så det inte bränns vid under grillningen. Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Salta efter behag. Grilla 2 minuter på varje sida, även på bensidan och den feta ovansidan på het glöd.

Lägg dem på en svalare plats på grillen och låt eftersteka ca 10 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Servera med cole slaw eller något av de andra tillbehör jag länkar till här nedan.

Cole slaw

Cole slaw med ajvar 2 port

  • 3 dl strimlad vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackade örter, jag tog gräslök, citronmeliss och citrontimjan
  • 2 msk ajvar relish

Lägg kålen i en bunke och krama en stunde med fingrarna så blir salladen saftigare. Rör ner majonnäs, ajvar och örter. Smaka av. Ställ kallt en stund innan serveringen.

Här nedanför bilden kommer tips på olika såser och grönsaksrätter som passar bra till grillat, klicka bara på länkarna så kommer du till receptet.

Jag passar på att ta lite bloggsemester medan du botaniserar bland mina grilltips. Vill du läsa om fler goda tillbehör så hittar du det i min kokbok Grillmat LCHF.

Spare Ribs and Cole Slaw Paleo LCHF

Ketchup Paleo

Chilisås

Hamburgerdressing

Gurkmajonnäs

Vitlöksmajonnäs med cashewnötter

Avocadosmör

Kålrotspommes och paprikaaioli

Mojo – Kanarisk paprikasås

Äppeltzatziki med mynta

Avocadosalsa med koriander

Het cole slaw med ingefära

Dijonmajonnäs och tomatsås

Tomatpesto

Paprikasås

Tomatchutney med citron

Sommarsallad med svartvinbärsblad

Sallad med granatäpple

Ugnstorkade cocktailtomater

Marinerad aubergine och paprika

Ratatouille

Grönsakspytt

Broccoligratäng

Zucchinisallad

Grillmat LCHF av Birgitta Höglund

Grillmat LCHF

Foto Mikael Eriksson

Foto Mikael Eriksson

 

Annonser
kommentarer
  1. annamyrin skriver:

    Oj så gott det ser ut. 🙂

  2. Camilla P-A skriver:

    Det låter jättegott! Jag har funderat på hur man kan göra coleslaw utan yoghurt! Tack för ett förslag! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s