Marinerade revbensspjäll 2 port
- Färska, tjocka revbensspjäll, spare ribs, 5-600 g
Marinad:
- 1 dl finhackad timjan
- 2 rivna vitlöksklyftor
- ½ dl olivolja eller rapsolja
- 1 msk Worcestershiresauce
- 1 tsk flytande honung
- ½ pressad citron
- Grovmald svartpeppar
Blanda samman allt till marinaden. Lägg spjällen i en tjock plastpåse och häll över marinaden. Knyt igen och massera runt köttet så marinaden kommer åt överallt. Lägg på ett fat i kylen, 1-2 dygn. Vänd påsen flera gånger under tiden.
Ta upp köttet och skrapa av örter och vitlök, så det inte bränns vid under grillningen. Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Salta efter behag. Grilla 2 minuter på varje sida, även på bensidan och den feta ovansidan på het glöd.
Lägg dem på en svalare plats på grillen och låt eftersteka ca 10 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Servera med cole slaw eller något av de andra tillbehör jag länkar till här nedan.
Cole slaw med ajvar 2 port
- 3 dl strimlad vitkål
- 1 dl majonnäs
- 1 dl hackade örter, jag tog gräslök, citronmeliss och citrontimjan
- 2 msk ajvar relish
Lägg kålen i en bunke och krama en stunde med fingrarna så blir salladen saftigare. Rör ner majonnäs, ajvar och örter. Smaka av. Ställ kallt en stund innan serveringen.
Här nedanför bilden kommer tips på olika såser och grönsaksrätter som passar bra till grillat, klicka bara på länkarna så kommer du till receptet.
Jag passar på att ta lite bloggsemester medan du botaniserar bland mina grilltips. Vill du läsa om fler goda tillbehör så hittar du det i min kokbok Grillmat LCHF.
Vitlöksmajonnäs med cashewnötter
Kålrotspommes och paprikaaioli
Sommarsallad med svartvinbärsblad
Marinerad aubergine och paprika
Oj så gott det ser ut. 🙂
Tack, det blev verkligen gott 🙂
Det låter jättegott! Jag har funderat på hur man kan göra coleslaw utan yoghurt! Tack för ett förslag! 😊
Roligt att du tyckte om mitt recept 🙂