Wok med indiska smaker 2 port
- 400 g kalkonbröst
- 3-4 msk stekfett
- 2 schalottenlökar
- 1 dl blandade nötter
- ½ röd paprika
- ½ gul paprika
- 1 msk curry
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk gurkmeja
- Havssalt och chiliflingor
Dela kalkonbröstet på längden och sen i skivor. Hacka nötterna och skiva lök och paprika. Bryn först kalkonskivorna i omgångar så de får fin färg.
Lägg över eftersom i en gryta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa på svag värme medan du steker resten. Stek lök och paprika tillsammans med nöthacket och blanda med köttet.
Jag serverade woken med en sallad på gröna blad med olivolja och granatäppelvinäger. Allt packades i formar och avnjöts på Skinnarviksberget med utsikt över hela Stockholm.
Mm, det var en jättebra picnic måltid! 😊
Tack, den var både njutbar och mättande 🙂