Wok till picknick

Publicerat: 9 juli, 2014 i Fågel
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Wok med kalkonbröst

Wok med indiska smaker 2 port

  • 400 g kalkonbröst
  • 3-4 msk stekfett
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl blandade nötter
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 1 msk curry
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • Havssalt och chiliflingor

Dela kalkonbröstet på längden och sen i skivor. Hacka nötterna och skiva lök och paprika. Bryn först kalkonskivorna i omgångar så de får fin färg.

Lägg över eftersom i en gryta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa på svag värme medan du steker resten. Stek lök och paprika tillsammans med nöthacket och blanda med köttet.

Jag serverade woken med en sallad på gröna blad med olivolja och granatäppelvinäger. Allt packades i formar och avnjöts på Skinnarviksberget med utsikt över hela Stockholm.

Picknick på Skinnarviksberget

 

Annonser
kommentarer
  1. Camilla P-A skriver:

    Mm, det var en jättebra picnic måltid! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s