Marinerad aubergine och paprika

Publicerat: 16 januari, 2014 i Gröna tillbehör, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , ,

Marinerade grönsaker

  • 1 liten aubergine
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 grön spetspaprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • Havssalt

Skär auberginen i skivor och dela dem i fyra delar. Skär paprikan i bitar om ca 3×3 cm. Skiva vitlöken tunt. Lägg i kastrull och täck med vatten, häll på en matsked salt. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.

Häll av allt vatten utom en deciliter. Blanda ner balsamvinäger och örter i de varma grönsakerna. Låt stå i en burk till nästa dag, häll då över olivoljan.

Pressa ner grönsakerna i lagen, oljan måste täcka allihop, annars kommer det syre ner och grönsakerna håller inte så många dagar.

Låt stå ett par dagar och smaka sen av om du vill ha mer salt eller vinäger. Den här inläggningen håller länge, bara oljan täcker. Använd torkade örter, för i färska kan det finnas bakterier som orsakar jäsning.

Annonser
kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s