Tomatpesto Paleo

Publicerat: 27 februari, 2014 i Gröna tillbehör, Grillat, Såser, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , , ,

Pesto Paleo

Tomatpesto med hasselnötter

  • 8 torra, soltorkade tomater
  • 2  vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl basilikablad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt och peppar

Häll kokande vatten på tomaterna och låt ligga och dra sig mjuka i ½ timme. Ta upp och låt rinna av, använd spadet i någon soppa eller fondkok.

Grovhacka tomater, vitlök och hasselnötter. Lägg över i en mixerbunke och rör  ner det bladgröna och vinäger.

Tillsätt oljan, kör upp och ner med stavmixer tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar, känn efter om du även vill ha lite mer syra.

Häll upp på burk. Peston håller sig länge om man ser till att den är täckt av oljan i burken.

Tomatpesto Paleo

Annonser
kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s