Sommarsallad med svartvinbärsblad

Publicerat: 20 juni, 2014 i Gröna tillbehör, Grillat, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , ,

Sommarsallad med späda svartvinbärs- och maskrosbald

Glad midsommar

Här får du tips på en riktigt god sallad som passar fint som tillbehör till det mesta av midsommarmaten och till alla grillmiddagar framöver sommaren.

Jag fick lära mig av Ylva Forsberg från Huså Bröd häromveckan att späda svartvinbärsblad är riktigt goda i sallad och innehåller mycket C-vitamin. Hon hade rätt, det smakar så gott och fräscht 🙂

Maskrosblad brukar jag också använda i sallad, de späda bladen påminner om rucola i smaken, lite bittert och pepprigt.

Späda örter till sallad

Sommarsallad med örter och citron

  • Färsk, grovhackad vitkål
  • Nyplockade örter, jag tog oregano, timjan och persilja
  • Späda svartvinbärsblad
  • Späda maskrosblad
  • Grovhackade cashewnötter 
  • Saft och skal från ekologisk citron
  • Mild, kallpressad olivolja
  • Flingsalt

Hacka örter, vinbärsblad och maskrosblad grovt och blanda med vitkålen. Tvätta och riv citronskalet och pressa saften över salladen. Ringla över olivoljan och vänd ner nötterna.

Lägg upp i en skål, strö det rivna citronskalet och lite flingsalt över salladen.

Vitkålssallad med örter och citron

Annonser
kommentarer
  1. […] Sommarsallad med svartvinbärsblad | Birgitta Höglunds Paleo. […]

  2. madde skriver:

    vet du om det går att äta röda vinbärsblad eller är det bara svarta som gäller ?:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s