Ketchup

Publicerat: 6 januari, 2014 i Grillat, Såser
Etiketter:, , , ,

Tomatketchup

  • 250 gr tomater
  • 5 cm av det vita på en purjolök
  • 50 gr stekfett
  • 1/4 ekologisk grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk chiliflingor
  • 1 tsk Worcestershiresauce
  • 1 tsk honung
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 krm stött kummin
  • 1 krm malda nejlikor
  • Havssalt

Skär tomaterna i bitar och strimla purjon. Fräs i smöret tillsammans med tomatpurén. Tillsätt alla övriga ingredienser, koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.

Mixa ketchupen direkt i kastrullen, låt puttra 15 minuter till. Smaka av om du vill ha mer syra, sötma eller sälta.

Häll upp på rengjorda burkar, skruva på locket och låt svalna. Förvara i kyl. Ketchupen håller minst en vecka i kyl, frys in i mindre burkar om du gör mer.

kommentarer
  1. […] med en grönsallad med olivolja och vinäger över. Ketchup och majonnäs smakar också gott […]

Lämna en kommentar