Tomatketchup
- 250 gr tomater
- 5 cm av det vita på en purjolök
- 50 gr stekfett
- 1/4 ekologisk grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 dl tomatpuré
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk chiliflingor
- 1 tsk Worcestershiresauce
- 1 tsk honung
- 1 skivad vitlöksklyfta
- 1 krm stött kummin
- 1 krm malda nejlikor
- Havssalt
Skär tomaterna i bitar och strimla purjon. Fräs i smöret tillsammans med tomatpurén. Tillsätt alla övriga ingredienser, koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.
Mixa ketchupen direkt i kastrullen, låt puttra 15 minuter till. Smaka av om du vill ha mer syra, sötma eller sälta.
Häll upp på rengjorda burkar, skruva på locket och låt svalna. Förvara i kyl. Ketchupen håller minst en vecka i kyl, frys in i mindre burkar om du gör mer.
[…] Ketchup […]
[…] med en grönsallad med olivolja och vinäger över. Ketchup och majonnäs smakar också gott […]
[…] Ketchup Paleo […]