Röding med grönsakspytt

Publicerat: 23 april, 2014 i Fisk, Gröna tillbehör
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Röding med grönsakspytt 2 port

  • 2 rödingar à 300 g
  • Havssalt och vitpeppar
  • 3 msk stekfett

Grönsakspytt

  • 2 dl aubergine i bitar
  • 6 cocktailtomater i bitar
  • 1 dl gul paprika i strimlor
  • 1 dl strimlad purjolök
  • Kokosolja till stekning
  • Chiliflingor
  • Havssalt med örter
  • Vitpeppar

Hetta upp kokosoljan till grönsakerna. Lägg i auberginen och låt den få färg. Krydda med salt och chili.

Tillsätt de övriga grönsakerna, sväng runt i pannan ett par minuter, inte för länge för då blir de mosiga.

Stek under tiden fisken i rejält med brynt stekfett, två-tre minuter på varje sida.

Låt dra på eftervärmen i pannan en stund så den blir lagom stekt.

Servera med citronmeliss, grönsallad och aioli.

Röding med Medelhavspytt

 

Annonser
kommentarer