Chutney med tomat och citron

Publicerat: 10 april, 2014 i Gröna tillbehör, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , ,

Tomatchutney

  • 2 askar plommoncocktailtomater à 250 g
  • 1 gul lök
  • 2 skivor ekologisk citron
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk chiliflingor
  • Havssalt

Skala och dela löken i 6 klyftor. Skiva dem tunt. Dela tomaterna i 4 delar på längden. Dela citronskivorna i halvmånar och skär dem i tunna bitar.

Blanda lök, citronsaft, citronbitar, honung och chili i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter, rör då och då.

Blanda ner tomaterna, koka upp och låt småputtra i 5 minuter. Rör försiktigt så tomaterna inte mosas.

Smaksätt med timjan och lite salt. Häll upp på rena burkar och sätt på locket. Förvara i kylen. Chutneyn håller ca 1 vecka. Frys in i mindre burkar om inte allt går åt på den tiden.

Annonser
kommentarer
  1. LenaK63 skriver:

    Låter jättegott. Ska prövas. Men hur många gram tomater har askarna? Bor inte i Sverige och kommer inte ihåg hur det är. Det är samma när ngn skriver liten eller stor burk av ngt.
    Tittar in varje dag på din sida och får alltid inspiration. Tack!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s