Äppeltzatziki med mynta 2 port
- 2 dl grovriven gurka
- ½ grovrivet äpple
- 2 msk finhackad, färsk mynta
- 1 finriven vitlöksklyfta
- ½ dl majonnäs
- Saft från ½ citron
- Havssalt
Blanda den rivna gurkan med salt. Låt stå och vattna ur 10 minuter, pressa ut vätskan ur gurkan.
Blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av om du vill ha mer salt eller citron.
Ställ kallt en halvtimme så mognar smakerna fram mer.
[…] med till exempel blomkålsris eller på mitt nötbröd med mango med en sallad och äppeltzatziki […]
[…] Äppeltzatziki med mynta […]
[…] ett toppenrecept som fick bli min inspirationskälla Till det gjorde jag en grönsallad och en mejerifri tzatsiki från Birgitta Höglund (skippade dock majonäsen och tog lite kokosmjölk […]