Zucchinisallad 2 port
- 2 dl tärnad zucchini
- 2 msk stekfett
- ½ tsk vit balsamvinäger
- Havssalt och svartpeppar
Bryn zucchinin några minuter utan att den får för mycket färg. Krydda med salt peppar och vinäger, låt den koka in.
Blanda med:
- 1 dl majonnäs
- 1 dl strimlad sallad
- 1 dl hackade örter, ta de du tycker bäst om
- 1 tsk Dijonsenap
Servera till all slags grillat, den är också god till pannbiff, stekt fisk och kyckling.
Toppen Birgitta! Zucchinirecept just i rätt tid! Vi grönsaksodlare översvämmas av zucchini i dessa tider. Låter supergott!
Förstår att det är mycket att ta reda på nu. Skriv in Zucchini i sökfunktionen här och på min gamla blogg så hittar du en hel del till 🙂
Ett nödrop om ett helt annat recept! Jag har tappat bort ditt underbara recept på kycklingsoppa! Det publicerades i lokaltidningen Östersund 100 %, och nu har de tydligen skippat sitt arkiv och min länk funkar inte. Receptet innehöll förstås kyckling, curry och kokosmjölk samt champinjoner och ev paprika, men jag har säkert glömt en del ingredienser.
Jag har lagat soppan massor av gånger och den smakar underbart! Mina avundsjuka arbetskamrater brukar sniffa och berätta att den även luktar gott och ser jättegod ut (knallgul av all curry!)
Kommer du ihåg ingredienserna?
Låter som den här, kanske du tog kyckling istället för lax i den? Ska höra med 100% om arkivet, också märkt att det är borta…
https://birgittahoglundspaleo.wordpress.com/2014/01/05/fisksoppa-varma-koppen/
Nej, tyvärr inte, det ser jättegott ut men jag känner inte igen det alls. Jag vill bara slå mig själv för att jag inte sparade receptet på ett mer hållbart sätt.
Märkligt, för jag hittar inte heller att jag skulle gjort nån kycklingsoppa med curry… Minns du när det var inne, så kan jag söka i mailen jag skickat till tidningen?
Så flott blogg du har 🙂
Og denne oppskriften ser jeg at jeg må prøve meg på.
Tack, vad trevligt att höra 🙂
På min (trasiga) länk står det 2012 – 001, så det borde vara början av 2012. Jag tror att rubriken var något om ”värmande soppor i vintermörkret”.
Då ska jag kolla mailen 🙂
Nu hittade jag den 🙂
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/30/kycklinggryta-med-kokos-och-curry/
JA, den är det! Tusen tack! Hösten är räddad (för man tar sig igenom den med hjälp av bl a god mat).
Vad roligt att jag kunde hjälpa dig att klara hösten 🙂
[…] serverade zucchinisallad till köttet. Vill du ha en hel bok med mina grillrätter och tips på gröna, goda tillbehör, så […]