Mojo-Paprikasås Paleo/LCHF

Publicerat: 30 april, 2014 i Gröna tillbehör, Grillat, Såser, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , , , ,
Foto Mikael Eriksson

Foto Mikael Eriksson

Bjuder på ett till kokboksrecept för att fira att mina böcker ges ut i USA nästa vår. Den här såsen är en av mina absoluta favoriter och den kommer från Grillmat LCHF som du kan köpa för bara 50 kr här på Förlagsbutiken.

Kanarisk mojo

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 + 1 dl kallpressad olivolja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk finhackad, urkärnad chili
  • 2 tsk finstötta korianderfrön
  • 1½ tsk vit balsamvinäger
  • ca ½-1 tsk salt


Skär paprikan i mindre bitar och finhacka vitlöken. Hetta upp 1 dl olivolja i en stekpanna, lägg i grönsakshacket tillsammans med chilin. Krydda med koriander, vinäger och salt. Bryn lätt och låt sen puttra i en halvtimme, rör då och då. Var försiktig med värmen, så det inte bränns.

Lägg över paprikan i en mixer och mixa till en slät röra. Tillsätt mandelmjöl och olja, mixa en liten stund till. Smaka av om det behövs mer salt eller vinäger. Förvara i kyl, men ta då fram den i god tid före serveringen så den blir rumstempererad. Såsen håller ett par veckor i kylen.

Klicka på bilden nedan så kan du se några recept ur boken på Smakprov.se.

Foto Mikael Eriksson

Foto Mikael Eriksson

Annonser
kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s