Gurkmajonnäs 2 port
- 1 dl majonnäs
- 8 st cornichoner
- 2 msk kapris
- ½ dl finstrimlad rucola
- 1 msk finhackad persilja
- Havssalt och vitpeppar
Skär gurkorna i små tärningar och blanda med majonnäsen. Hacka kaprisen och rör ner tillsammans med det kryddgröna. Smaka av med salt och peppar.
Gurkmajonnäsen smakar lika suveränt till en god, köttig korv som till rökt fisk.
Hej Birgitta!
Jag har följt din gamla blog och blev väldigt glad då du återupptog bloggandet här. Har ätit LCHF sedan 2009 och snusat lite på paleo. Har fått mycket inspiration av dig :-))
Har läst att din mamma var finlandssvensk och kom från Åbo. Har det då ätits memma i ditt hem? Memma är ju lite problematiskt ur LCHF- synvinkel. Undrar därför om du har gjort någon LCHF-memma någon gång och skulle kunna tänka dig att dela med dig av receptet.
hälsningar
finlandssvensk LCHF:are
Hej Ann-Helen. Ja, mamma kommer från Pargas. Minns barndomens memma hos Mormor, det var gott med grädde till 🙂 Har tyvärr inget sådant recept, men kanske kan du hitta nåt om du googlar.
[…] Gurkmajonnäs […]