Grillad biff med kålrotspommes och paprikaaioli

Publicerat: 2 maj, 2014 i Gröna tillbehör, Grillat, Nötkött, Såser
Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

Grillad biff med kålrotspommes

Grillmiddag för 2

  • 400 g gräsbetesbiff
  • Rapsolja eller olivolja
  • Havssalt och nymald vitpeppar

Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat. Pensla med oljan och krydda med salt och peppar.

Pensla det heta gallret med lite olja, lägg på skivorna och grilla nära het glöd i 2 minuter. Vänd och grilla andra sidan i en minut om du vill ha köttet lättstekt.

Grilla 2 minuter på var sida om du föredrar det medium. Vänd en gång till och grilla 2 minuter om köttet ska vara välstekt.

Kålrotspommes

  • 1 liten kålrot
  • Rapsolja eller kokosolja till fritering
  • Havssalt

Skala och skär kålroten i centimetertjocka skivor. Skär lika tjocka strimlor. Hetta upp olja och fritera ca 5 minuter. Jag använde en liten stekpanna så det inte går åt så mycket olja.

Ta upp strimlorna med en hålslev, lägg på en tallrik med hushållspapper. Salta och servera genast.

Paprikaaioli

  • 2 äggulor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl kallpressad, mild olivolja
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1-2 krm havssalt
  • Några droppar Worcestershiresauce

Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle, vispa riktigt hårt. Det går enklast med stavmixer, men elvisp fungerar också bra.

Vispa ner paprikapulvret och Worcestersauce. Smaka av om det behövs mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syra och sälta. Låt stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen.

Jag gjorde en sallad på ugnstorkade, marinerade cocktailtomater, paprika och gräslök till.

Det receptet och många andra gröna tillbehör hittar du även i min kokbok Grillmat LCHF. På Förlagsbutiken finns den nu för 50 kr. Passa på att köpa några att ge bort när du blir bjuden på middag i sommar 🙂

Marinerade cocktailtomater

kommentarer
    • Jonas skriver:

      Du kanske inte är strikt paleo men du taggar iaf paleo på de flesta recepten. Vill bara tipsa om att rapsolja är en big nono inom paleo.
      I övrigt stort tack för många fina recept!

Lämna en kommentar