Aioli med citronmeliss och rucola

Publicerat: 1 juli, 2014 i Gröna tillbehör, Grillat, Såser, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , ,

Aioli med citronmeliss och rucola

Aioli med örter

  • 3 äggulor
  • 3 dl olivolja
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • Saft av ½ citron
  • Havssalt och vitpeppar
  • ½-1 dl finstrimlad rucola
  • ½ dl finhackad citronmeliss

Knäck äggulorna ner i en bunke. Vispa lätt ner vitlöken och citronsaften. Vispa sen hårdare och tillsätt oljan i en fin stril.

Vispa kraftigt medan du häller i oljan sakta och försiktigt. Smaksätt med salt, peppar och örterna. Aiolin håller cirka en vecka i kylen.

Annonser
kommentarer
  1. Christina skriver:

    Det låter supergott!! Ska grilla till helgen och har faktiskt alla ingredienserna till den här röran. 👍😊

  2. thengius skriver:

    Hej och tack för alla goda recept! Har måst gå ner en storlek i byxor och hoppa över frukosten sen jag tillämpat din matlagning!provade dock på egen hand ett enkelt recept som hade passat perfekt till din aioli ! Gjorde såhär hettade upp en wok över gasol i med två matskedar kokosfett sen en hackad chili två krossade vitlöksklyftor fräste i några sekunder i med en näve ishavsräkor och röd curry stekte några minuter, räkorna med skalet på , tills härligt krispiga ! Åt dom sedan hela med skalet på, tillsammans med färsk koriander ock thaibasilika o aioli ! Trodde jag skulle svimma så gott!! Pröva detta och lägg ut receptet Hällsningar Arne!

    • Hej och stort tack till dig. Härligt att min mat funkar bra för dig med. Ska absolut testa ditt recept, låter mycket gott.
      Det vattnas i munnen och det är ett riktigt gott tecken när jag läser ett recept 🙂

  3. Paleolina skriver:

    […] jag en matig sallad med (mina egnenodlade) rädisor och broccoli, en vanlig grönsallad och denna goda aioli från Birgitta Höglund. Passade riktigt bra till den rökta fisken. Åkte och hämtade […]

  4. Paleolina skriver:

    Lagade denna goda aioli idag. Passade utmärkt till rökt harr. Tack för receptet! http://paleolina.wordpress.com/2014/07/03/1664/

  5. […] från mitt land och gjorde en god sallad tillsammans med broccoli och en vinägrett. Jag hade kvar aioli från dagen innan, så grillade vi paprika och marinerade champinjoner. Till detta grillade vi […]

  6. […] fisken med örtaioli och en sallad. För fler grilltips, ta gärna en titt på min kokbok Grillmat […]

  7. elin skriver:

    Hej testade denna aioli och den blev gul! Plus att den smakade typ bara olivolja.Vad har jag gjort fel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s