Fläskpannkaka med lingon

Publicerat: 30 juni, 2014 i Fläsk, Frukostmat
Etiketter:, , , , , , ,

Glutenfri och mjölkfri fläskpannkaka

Fläskpannkaka 2 port

  • 6 ägg
  • 50 g varmrökt sidfläsk
  • 1 dl mandelmjölk eller kokosmjölk
  • ½ äpple
  • 1 msk fiberhusk eller hela psylliumfrön
  • Havssalt
  • 2-3 msk stekfett
  • Pumpakärnor

Fläskpannkaka Paleo

Vispa samman ägg, mjölk och fiberhusk till en slät smet, smaka av med salt. Låt svälla 15 minuter.

Skär fläsk och äpple i tärningar, stek gyllenbrunt. Häll över pannkakssmeten och stek på svag värme under lock. För en stekspade under pannkakan så den lossnar från pannan. Vänd upp på en tallrik och skär i bitar.

Njut pannkakan med pumpakärnor och lingonsylt, sötad efter behag med honung eller vad du föredrar.

Fläskpannkaka med lingonsylt

 

Annonser
kommentarer
  1. Paleolina skriver:

    Åh vad gott!
    Vilket fläsk föredrar du använda?

  2. L skriver:

    Går det att skippa eller ersätta fiberhusk med något? Märkt att jag inte tål det.

  3. Oopsy skriver:

    Blir det inte segt av husken, eller får den där speciella lite vattniga smaken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s