Pizza Paleo 2 port
Pizzabotten på ägg:
- 6 ägg, mina kommer från Sota Ägg i Ytterån
- 3 msk olivolja
- ½ tsk torkad oregano
- Havssalt
Vispa samman äggen med saltet. Hetta upp olivoljan och häll ner omelettsmeten. Strö över den torkade oreganon. Rör inte mot botten som när du gör en omelett utan låt den bara steka på medelvärme till en pizzaliknande botten. När den nästan stelnat så låter du den glida ner på ett ugnsfast fat eller plåt.
Pizzafyllning efter behag, det här tog jag:
- Ugnstorkade cocktailtomater
- Skivad Forbondekorv från Björks i Färila
- Skivad paprika
- Örtaioli och färsk oregano till serveringen
Täck botten med pizzafyllningen. Vill du ha tips på en god tomatsås istället för de ugnstorkade, så hittar du en Här.
Grädda pizzan på 225º i 10 minuter, servera med örtaioli och en pizzasallad. Jag gjorde min sallad så här:
Pizzasallad 2 port
- 3 dl strimlad, färsk vitkål
- 3 msk olivolja
- 2 msk pumpakärnor
- 1 msk äppelcidervinäger
- Havssalt och peppar
Häll den strimlade kålen i en bunke. Knåda den en stund med händerna så blir salladen saftigare. Blanda ner de övriga ingredienserna, smaka av så du får en angenäm syra och sälta.
Ställ kallt en stund innan servering så blir den ännu godare.