Mandelplättar 2 port
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjölk
- 2 msk brunt mandelsmör
- 1 msk kokosolja
- 2 tsk psylliumfrön
- ca 1 krm havssalt
- ev lite vaniljpulver och/eller kanel
Lägg mandelsmör, kokosolja och ½ dl mandelmjölk i en kastrull och värm. Rör ihop så det blir väl blandat.
Vispa ner äggen, psylliumfröna och resten av mandelmjölken. Smaka av med salt och eventuell kryddning. Låt smeten stå och svälla en timme.
Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna, ett par minuter på var sida så de blir frasiga i kanterna. Om du vill kan du steka dem som pannkakor istället.
Servera med bär och gärna lite goda örter, jag hade ananassalvia från min balkongodling.
Tror du man skulle kunna utesluta mandelsmöret? Bor utomlands och går ej att få tag här!
Rosta och mixa mandlar själv, så får du ett utmärkt mandelsmör. Kör dem länge. Lycka till 🙂
[…] du recept på mina tunna pannkakor som efterrätt till en pumpasoppa. Här en hallonomelett och mandelplättar från min […]
[…] Mandelplättar och hallon smakar gott efter soppan. […]