Fiskgryta Paleo 2 port
- 400 g blandad fisk i 3×3 cm stora bitar
- 100 g sockerärtor
- 1 dl strimlad purjolök
- 1 dl kokosgrädde
- ½ dl kycklingbuljong
- 2 msk kokosolja
- 2 msk finstrimlad ingefära
- 1-2 msk mango chutney
- 1 pressad lime
- Chiliflingor
- Havssalt
Krydda fiskbitarna med salt, chili och lime och låt marinera medan du förbereder grytan. Skär sockerärtorna i mindre bitar. Fräs dem och purjolöken en stund i kokosoljan. Rör ner ingefära, mango chutney och kryddor.
Häll på kokosgrädde och buljong. Koka upp och låt puttra ett par minuter. Blanda försiktigt ner fisken. Koka upp, låt sjuda en minut, det räcker för att fisken ska bli klar.
En härlig dessert efter soppan är den här hallonsorbeten som jag hittade på alltid lika inspirerande Paleobloggen Under vårt tak.
Låter som en underbar fiskgryta Birgitta! Tack snälla för din fina länkning också.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Roligt att ni tyckte om den 🙂 Bara kul att länka till Sveriges bästa Paleoblogg då och då ❤
Vad rekommenderar du att äta till denna goda gryta?
Jag äter den som den är, men vill du ha mer att tugga på så kan du ju ta ett ägg eller lite bröd 🙂
https://birgittahoglundspaleo.wordpress.com/category/glutenfritt-och-mjolkfritt-brod-och-bakverk/