Snabblagad fiskgryta Paleo med asiatiska smaker

Publicerat: 14 maj, 2014 i Fisk, Soppor
Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

Asiatisk fiskgryta Paleo

Fiskgryta Paleo 2 port

  • 400 g blandad fisk i 3×3 cm stora bitar
  • 100 g sockerärtor
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl kokosgrädde
  • ½ dl kycklingbuljong
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 1-2 msk mango chutney
  • 1 pressad lime
  • Chiliflingor
  • Havssalt

Krydda fiskbitarna med salt, chili och lime och låt marinera medan du förbereder grytan. Skär sockerärtorna i mindre bitar. Fräs dem och purjolöken en stund i kokosoljan. Rör ner ingefära, mango chutney och kryddor.

Häll på kokosgrädde och buljong. Koka upp och låt puttra ett par minuter. Blanda försiktigt ner fisken. Koka upp, låt sjuda en minut, det räcker för att fisken ska bli klar.

En härlig dessert efter soppan är den här hallonsorbeten som jag hittade på alltid lika inspirerande Paleobloggen Under vårt tak.

Hallonsorbet

 

Annonser
kommentarer
  1. Under vårt tak skriver:

    Låter som en underbar fiskgryta Birgitta! Tack snälla för din fina länkning också.

    Hälsningar

    Magnus & Jenny

  2. Christina skriver:

    Vad rekommenderar du att äta till denna goda gryta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s