Kalvlever Anglaise ur LCHF för seniorer

Publicerat: 12 maj, 2014 i Inälvsmat
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Kalvlever Anglaise ur LCHF för seniorer

Kalvlever Anglaise 2 port

  • 300 gr kalvlever i bit
  • 2 msk stekfett
  • 1 dl tärnat, varmrökt sidfläsk
  • 1 dl tärnade rödbetor
  • 3 msk kapris

Putsa och skär levern i skivor.  Bryn det tärnade fläsket i sitt eget fett i en liten kastrull. Låt puttra tills det får fin färg. Blanda ner kapris och rödbetor, låt allt bli varmt.

Stek levern ett par minuter på var sida. Ta från plattan och låt levern ligga och dra en liten stund på eftervärmen.

Servera med rödbetsblandningen. Stekta stavar av morot och palsternacka är gott till.

Receptet kommer från min och Dr Annika Dahlqvists LCHF för seniorer. Du kan nu köpa boken för endast 50 kr på Förlagsbutiken.

LCHF för seniorer av Annika Dahlqvist och Birgitta Höglund

Manelvåfflor ur LCHF för seniorer

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s