Frittata med nässlor, morötter och rökt renhjärta

Publicerat: 16 maj, 2014 i Frukostmat, Inälvsmat, Tapas och plockmat, Vilt
Etiketter:, , , , , , , , , , , , , ,

Frittata Paleo

Morotsfrittata 1 port

  • 2 ägg
  • 1 dl grovrivna morötter
  • 1 dl förvällda nässelskott
  • 50 g rökt renhjärta
  • 1 msk kokosolja
  • Havssalt och vitpeppar

Bryn de rivna morötterna i kokosoljan i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Salta och peppra. Skär det rökta köttet i små tärningar och grovhacka nässlorna.

Vänd ner renhjärtat och nässlorna i morötterna och låt fräsa en liten stund. Vispa ihop äggen med lite salt och peppar, häll det över morotsblandningen och rör om lätt.

Fortsätt steka ett par minuter, sätt sen stekpannan i ugnen på 175º i 5 minuter. Servera med sallad. Frittatan är även god kall, då kan den skäras i tårtbitar och serveras som tapas.

Så här förväller du nässlor:

Plocka de yttersta toppskotten på nässlor på våren och försommaren. Rensa nässlorna och skölj dem väl i ett durkslag.

Förväll i kokande, saltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av och frys in i små påsar, så har du nyttig och gratis mat på lut.

Nässlor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s