Majonnäs
- 2 dl neutral rapsolja
- 2 ekologiska äggulor
- 1½ tsk osötad senap
- 1 tsk vit balsamvinäger
- ½-1 krm salt
- Lite nymald vitpeppar
- Några droppar Worcestershiresauce
Blanda äggulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sen i en fin stråle. Mixa ordentligt hela tiden. Jag använder en neutral rapsolja, inte den kallpressade, som ger lite för stark smak.
Efter att majonnäsen tjocknat, kan du hälla i större mängd åt gången. Arbeta upp och ner i bunken med mixern, så allt blir ordentligt blandat.
Krydda med vitpeppar och Worcester, smaka av om det behövs mer vinäger eller salt. Lägg över majonnäsen i en burk med tättslutande lock. Vill du ha såsen med lite mer sting så öka på senapen till det dubbla.
Recept och bild kommer från min bok Grillmat LCHF.
[…] Majonnäs […]
[…] Majonnäs […]
[…] 1 dl majonnäs […]
[…] Grädda på 175° i 30 minuter. Kyl och ät tillsammans med kokta ägg, avocado och en hemgjord majonnäs. […]
[…] gr gravad eller rökt lax 1 dl majonnäs 1 msk pressad citron 2 msk hackad dill 1 msk hackad gräslök Havssalt och nymald […]
[…] köttet med extra tomatpesto, majonnäs, sallad och tärnade grönsaker. Vi hade med det som picknickmat, riktigt gott även […]
[…] 1 dl majonnäs […]
[…] 2 msk majonnäs […]