Moussaka på nytt sätt

Publicerat: 16 mars, 2014 i Färsrätter, Fågel, Fläsk, Nötkött
Etiketter:, , , , , , , ,

Moussaka Paleo

Moussaka på rester 3-4 port

  • 300 g rester av pulled turkey
  • eller 300 g köttfärs
  • ½ dl ketchup
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk timjan
  • 1 msk oregano
  • 1 msk kanel
  • 20 tunna skivor aubergine
  • 25 g stekfett

Gratängtäcke

  • 4 ägg
  • 2 dl majonnäs
  • Havssalt och peppar
  • 8 cocktailtomater till garnering

Blanda resterna av köttet med ketchup och kryddor. Har du nån annan typ av kött som pulled pork, beef eller liknande så kan du använda det på samma sätt. Använder du köttfärs så bryn den med en hackad lök och blanda ner kryddorna och salta, låt fräsa 20 min.  Den här långkokta köttfärssåsen passar också bra att använda till den här rätten.

Stek aubergineskivorna på båda sidor, krydda med salt och peppar. Lägg ett lager skivor i en smord ugnsform. Fördela hälften av köttet över och häll på hälften av gratängsåsen.

Upprepa med ett lager till, avsluta med sås och aubergineskivor och lägg delade tomater över. Gratinera på 175º i 45-60 minuter, beroende på hur tjock du gör moussakan.

Moussaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s