Blomkålsmos Paleo med persilja, purjo och pepparrot 2 port
- 3 dl små blomkålsbuketter
- 1 dl strimlad purjolök
- 1 dl grovhackad bladpersilja
- 2 msk riven pepparrot
- 1 msk kalvfond eller kycklingfond
- 1 msk olivolja
- Havssalt och vitpeppar
Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Låt rinna av väl. Häll tillbaka i kastrullen och blanda ner de övriga ingredienserna.
Mixa med stavmixer tills det blir mos. Du kan förstås också mixa i matberedare. Smaka av om du vill ha mer salt eller pepparrot.
Jag serverade moset till rimmat kalkonbröst, som fått ligga över natten i kylen kryddat med salt och paprikapulver. Fläsklägg, oxbringa eller en korv med hög kötthalt passar också fint till moset.
Hej, jag vill inte vara en besserwisser, men salt och kalvfond är knappast paleo. Jag uppskattar dock att du försöker hitta varianter på husmanskost mat.
Mvh
Olle
Hej Olle. Inte för att jag vill vara en besserwisser heller, men läs gärna det här av Paleoförespråkaren Chris Kresser 🙂
https://chriskresser.com/specialreports/salt/