Ugnsbakad pumpa med timjan till bacon och ägg

Publicerat: 4 april, 2014 i Fläsk, Frukostmat
Etiketter:, , , , , , , , ,

Ugnsbakad pumpa

Ugnsbakad pumpa 2 port

  • 400 g pumpa
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 tsk chiliflingor
  • Havssalt

Skala och skär pumpan i 3×3 cm stora kuber. Lägg i en bunke och tillsätt olja och kryddor. Blanda om väl så kryddorna fördelas jämnt runtom.

Lägg pumpan i en ugnsform och baka på 175º i 40-50 minuter, tills de mjuknat. Servera till bacon och ägg.

Jag hade mitt favoritbacon till, varmrökt från Ramsele/Trångsvikens Chark. Gott även ostekt, helt annat än de där rökarom används som smaksättning.

Ugnsbakad pumpa med bacon och ägg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s