Grönt blomkålsmos med pepparrot

Publicerat: 2 april, 2014 i Fågel, Gröna tillbehör
Etiketter:, , , , , , , ,

Blomkålsmos

Blomkålsmos Paleo med persilja, purjo och pepparrot 2 port

  • 3 dl små blomkålsbuketter
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk kalvfond eller kycklingfond
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt och vitpeppar

Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Låt rinna av väl. Häll tillbaka i kastrullen och blanda ner de övriga ingredienserna.

Mixa med stavmixer tills det blir mos. Du kan förstås också mixa i matberedare. Smaka av om du vill ha mer salt eller pepparrot.

Jag serverade moset till rimmat kalkonbröst, som fått ligga över natten i kylen kryddat med salt och paprikapulver. Fläsklägg, oxbringa eller en korv med hög kötthalt passar också fint till moset.

Rimmad kalkon och blomkålsmos

Annonser
kommentarer
  1. Olle skriver:

    Hej, jag vill inte vara en besserwisser, men salt och kalvfond är knappast paleo. Jag uppskattar dock att du försöker hitta varianter på husmanskost mat.
    Mvh
    Olle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s