Kokosmajonnäs med curry
- 1 dl majonnäs
- 1 dl kokosgrädde
- ½ pressad lime
- 1-2 tsk curry
- Lite salt
Blanda rumstempererad kokosgrädde med majonnäs, rör ordentligt så det blir en jämn konsistens. Smaksätt med lime, curry efter smak och en liten nypa salt.
Låt stå och mogna en stund i rumstemperatur, så kommer smakerna fram mer. Förvara majonnäsen i kyl, men ta fram en stund innan serveringen.
Det här receptet kommer från min kokbok Grillmat LCHF.
Kokosgrädde, är det alltså minus vattnet? Det är ju oftast separerat i förpackningarna. Eller köper du någon speciell sort?
Jag köper ekologisk kokosgrädde på hälsokostbutiken eller här hos LCHF butiken http://www.lchfbutiken.se/c/302/halsosamma-fetter
Du kan också ta det tjocka lagret ur en burk kokosmjölk 🙂
Kan tänka mig att detta smakar kalas till exempelvis kyckling 🙂