Grönsaksmuffins med blomkål och pumpa – Vegetarisk Paleo

Publicerat: 31 januari, 2014 i Gröna tillbehör, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , ,

Grönsaksmuffins Paleo

Grönsaksmuffins  6 st

  • 3 dl tärnad pumpa
  • 3 dl små blomkålsbuketter
  • 3 ägg
  • 1 dl kokosgrädde
  • 5 breda blad purjolök, ca 10 cm
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ msk torkad dragon
  • ca 1 tsk havssalt
  • ca ½ tsk chiliflingor

Koka pumpa och blomkål i 5 minuter i saltat vatten. Har du inte pumpa så går det lika bra med morötter. Skölj purjolöksbladen och låt dem koka med så de blir mjuka.

Låt rinna av väl i durkslag. Skär purjobladen i 1-2 cm smala strimlor. Smörj en muffinsform för små muffins väl med kokosolja, det räcker med hål för 6 st.

Häll grönsakerna i en bunke och knäck i äggen. Tillsätt kokosgrädde, vinäger, dragon, salt och chili. Mixa med stavmixer till en grov smet, det får gärna vara lite grönsaksbitar kvar.

Lägg purjobladen runt i muffinsformarna, så de kommer upp längs hela kanten. Det här är lite finlir och överkurs som du kan hoppa över om du vill och bara grädda grönsakssmeten direkt i formarna.

Grönsaksmuffins

Fyll smeten nästan ända upp till kanten. Grädda på 150º i ca 40 minuter. Ta ut formen och låt muffinsen svalna en stund. Lossa dem med en kniv runt kanten och stjälp upp försiktigt.

Servera som de är tillsammans med någon god sås eller som tillbehör till fisk eller kyckling.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar att äta Vegetarisk Paleo.

Muffins med blomkål och pumpa

kommentarer
  1. Gäst skriver:

    Detta blev helt misslyckat för mig. Kanske berodde det på cocosmilk, som jag dock inte tog med vasslan av, bara själva ”klumpen”. Hade ingen cocosgrädde. Mixningen blev inte som en gröt, snarare som en pannkakssmet i konsistensen. Tänkte väl slänga bort alltihop, men satte ändå in det hela i ugnen. Det hela fick stå i 50 minuter i ugnen, men blev inte bra. Det går kanske att äta som ungefär äggröra, men det lutar nog åt 5:2 dieten idag 🙂

Lämna en kommentar