Lammfärsbiffar och grönsakswok med ingefära och curry

Publicerat: 28 januari, 2014 i Lamm
Etiketter:, , , , , ,

Lammfärsbiffar med grönsakswok

Lammfärsbiffar 2 port

  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • Örtsalt och vitpeppar
  • 2 msk stekfett

Bryt ner färsen i en bunke. Tillsätt ägg, majonnäs, salt och peppar. Blanda snabbt ihop en smet, låt vila tio minuter i kylen.

Gör under tiden i ordning grönsakswoken.

Grönsakswok 2 port

  • 3 dl zucchini i bitar
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 grön spetspaprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk fint skivad ingefära
  • 2 msk stekfett
  • 1 dl kokosmjölk
  • ½-1 tsk curry
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk paprikapulver
  • Salt och chili efter smak
  • ½ pressad citron

Hetta upp stekfettet, jag använde kokosolja med smak. Häll i zucchinibitarna och låt dem få lite färg. Strimla under tiden purjo och paprika. Tillsätt det strimlade och ingefärsskivorna, låt fräsa runt en minut.

Krydda och häll på kokosmjölken. Låt koka upp och puttra ett par minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaften.

Hetta upp stekfett och klicka ner färsen till 6 mindre biffar med hjälp av en sked. Stek biffarna 2-3 minuter på var sida, servera på en bädd av grönsakswoken.

Annonser
kommentarer
  1. Matlust- Jenny skriver:

    Trevligt att du är tillbaka igen. Och på ny snygg plats! 🙂

  2. Gäst skriver:

    Så bra med ett lammfärsrecept. Jag har några paket lammfärs i frysen från Norrbete, som jag inte riktigt har fått till. Tack för receptet. Du är fantastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s