Marinerat kalkonbröst på spett 2 port
- 400 g tärnat kalkonbröst
- 2 msk olivolja
- 1 pressad apelsin
- 1 msk finhackad rosmarin
- 1 tsk chiliflingor
Lägg kalkonbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll över köttet. Knyt igen, lägg på en tallrik och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd påsen någon gång under tiden, så kommer smakerna åt överallt.
Ta upp bitarna ur marinaden och låt dem rinna av i ett durkslag. Dra av rosmarinbarren från 4-6 kvistar, lämna kvar några i toppen. Spetsa änden med en kniv, så går det lättare att trä på köttet. Har du inte färsk rosmarin så ta vanliga, små spett som ryms i stekpannan.
Varva kalkon med bitar av paprika. Stek gyllenbruna, krydda med havssalt och chiliflingor. Stek ett par minuter på var sida, inte för länge för då blir fågeln lätt torr.
Avocadoröra med äpple och chili 2 port
- 1 välmogen avocado
- ½ dl majonnäs
- 2 msk fintärnat äpple
- 1 tsk citronsaft
- Havssalt
- Chiliflingor
Mosa avocadon med citronsaften. Blanda väl med majonnäs, salt och chili. Rör ner äpplet och låt stå en stund så smakerna utvecklas.
Hade inget äpple hemma, tog osötat ekologiskt äppelmos, vilken gudomlig avocadoröra det blev!…;)
Tack för beröm och gott tips 🙂