Apelsinmarinerade kalkonspett med syrlig avocadoröra

Publicerat: 6 april, 2014 i Fågel, Grillat, Såser
Etiketter:, , , , , , , ,

Kalkonspett

Marinerat kalkonbröst på spett 2 port

  • 400 g tärnat kalkonbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad apelsin
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 tsk chiliflingor

Lägg kalkonbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll över köttet. Knyt igen, lägg på en tallrik och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd påsen någon gång under tiden, så kommer smakerna åt överallt.

Ta upp bitarna ur marinaden och låt dem rinna av i ett durkslag. Dra av rosmarinbarren från 4-6 kvistar, lämna kvar några i toppen. Spetsa änden med en kniv, så går det lättare att trä på köttet. Har du inte färsk rosmarin så ta vanliga, små spett som ryms i stekpannan.

Blommande rosmarin

Kalkonspett

Varva kalkon med bitar av paprika. Stek gyllenbruna, krydda med havssalt och chiliflingor. Stek ett par minuter på var sida, inte för länge för då blir fågeln lätt torr.

Avocadoröra med äpple och chili 2 port

  • 1 välmogen avocado
  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk fintärnat äpple
  • 1 tsk citronsaft
  • Havssalt
  • Chiliflingor

Mosa avocadon med citronsaften. Blanda väl med majonnäs, salt och chili. Rör ner äpplet och låt stå en stund så smakerna utvecklas.

Avocado

Annonser
kommentarer
  1. Maria Hernborg skriver:

    Hade inget äpple hemma, tog osötat ekologiskt äppelmos, vilken gudomlig avocadoröra det blev!…;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s