Bräckt skinka med ägg och aubergine

Publicerat: 19 januari, 2014 i Fläsk, Frukostmat
Etiketter:, , , , ,

Bräckt skinka med ägg

Bräckt skinka med ägg 2 port

  • 200 g skinka av god kvalitet, jag hade basturökt
  • 6 skivor aubergine
  • 4 ägg
  • 3-4 msk stekfett
  • Havssalt och peppar

Skär auberginen i skivor och salta dem på båda sidor. Låt ligga på skärbrädan en stund. Det här gör att den lite bittra smaken blir mildare och auberginen blir mjuk och lättsmält. Torka av vätskan som sugits ur skivorna med hushållspapper.

Stek skivorna i rejält med stekfett, de drar åt sig rätt mycket fett. Krydda med peppar. Låt steka ca 3-4 minuter på var sida, vänd några gånger. De ska bli gyllenbruna och riktigt mjuka, då smakar auberginen som bäst. Lägg upp på ett fat och täck över så de håller sig varma medan du steker det övriga.

Stek äggen i det fett som är kvar i pannan, tillsätt mer om det mesta dragits in i auberginen. Bräck skinkskivorna i en torr, het stekpanna ca 10 sekunder per sida.

Servera med en grönsallad med olivolja och vinäger över. Ketchup och majonnäs smakar också gott till.

Annonser
kommentarer
  1. […] Här hittar du en riktigt god och mättande äggfrukost. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s