Paleo-frittata 2 port
- 3 ägg
- 3 dl grovriven zucchini
- 1 dl finhackad dill
- 2 msk finhackad lök
- 2 msk nötmjöl, jag mixade paranötter fint
- 1-1½ tsk havssalt
- 2-3 msk stekfett
Vispa samman alla ingredienser och låt smeten stå i kylen och svälla en halvtimme.
Jag stekte mina små i en speciell, dubbelbottnad äggpanna som gör att det lätt går att steka båda sidor. 2 minuter på var sida gjorde den krämig och god.
Den går också fint att göra i en stor stekpanna som tål ugnsvärme. Stek då frittatan några minuter i pannan och låt sen steka färdigt i 10 minuter på 175º.
Eller så steker du den som en vanlig omelett, låter glida över på en tallrik, lägg pannan över och vänd så ner i stekpannan.
Rödkålssallad 2 port
- 3 dl finstrimlad rödkål
- ½ dl granatäppelkärnor
- ½ dl finstrimlad bladpersilja
- 3 msk olivolja
- 1 msk granatäppelvinäger eller äppelcidervinäger
- Havssalt och peppar
För att göra kålen mer lättsmält kan man knåda den lite med fingrarna en stund eller slaka den med kokande vatten.
Lägg kålstrimlorna i en bunke och häll kokande vatten över, låt stå en minut. Häll av vattnet och spola kålen i kallt vatten, låt rinna av väl.
Blanda ner de övriga ingredienserna och låt stå i kylen en stund innan serveringen.
Servera frittatan som frukost eller en lättare middag. Till lunch smakar den gott som tillbehör till fågel eller fisk.
Den passar också fint som tapas. Låt den då kallna och skär upp i trekanter.
Vad har nötmjölet för uppgift? Som krydda eller konsistens? Har inte sett mjöl av något slag i omeletter, men det kanske bara är jag som inte kollat recept.
Här använder jag det som både fett- protein- och konsistensgivare, gott blir det också 🙂
Tack för ett härligt recept, bra sätt att använda zuccini som jag brukar odla på sommaren.♡
Det finns mycket gott att hitta på med zucchini. Här hittar du en hel del recept på gamla bloggen 🙂 http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=zucchini&submit=S%C3%B6k
[…] Lägg bitarna i en ugnsform och klicka över kokosoljan. Ugnsstek på 150º i 1½ timme. Ta ut formen några gånger under tiden och ös delarna med kryddoljan. Servera med grönsallad, stekt zucchini eller aubergine och rödkålssallad med granatäpple. […]