Frittata på zucchini och dill med rödkålssallad

Publicerat: 25 februari, 2014 i Gröna tillbehör, Tapas och plockmat, Vegetariskt
Etiketter:, , , , ,

Frittata Paleo

Paleo-frittata 2 port

  • 3 ägg
  • 3 dl grovriven zucchini
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 msk nötmjöl, jag mixade paranötter fint
  • 1-1½ tsk havssalt
  • 2-3 msk stekfett

Vispa samman alla ingredienser och låt smeten stå i kylen och svälla en halvtimme.

Jag stekte mina små i en speciell, dubbelbottnad äggpanna som gör att det lätt går att steka båda sidor. 2 minuter på var sida gjorde den krämig och god.

Den går också fint att göra i en stor stekpanna som tål ugnsvärme. Stek då frittatan några minuter i pannan och låt sen steka färdigt i 10 minuter på 175º.

Eller så steker du den som en vanlig omelett, låter glida över på en tallrik, lägg pannan över och vänd så ner i stekpannan.

Dubbelbottnad äggpanna

Rödkålssallad 2 port

  • 3 dl finstrimlad rödkål
  • ½ dl granatäppelkärnor
  • ½ dl finstrimlad bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelvinäger eller äppelcidervinäger
  • Havssalt och peppar

För att göra kålen mer lättsmält kan man knåda den lite med fingrarna en stund eller slaka den med kokande vatten.

Lägg kålstrimlorna i en bunke och häll kokande vatten över, låt stå en minut. Häll av vattnet och spola kålen i kallt vatten, låt rinna av väl.

Blanda ner de övriga ingredienserna och låt stå i kylen en stund innan serveringen.

Servera frittatan som frukost eller en lättare middag. Till lunch smakar den gott som tillbehör till fågel eller fisk.

Den passar också fint som tapas. Låt den då kallna och skär upp i trekanter.

Granatäpplen

kommentarer
  1. Anna skriver:

    Vad har nötmjölet för uppgift? Som krydda eller konsistens? Har inte sett mjöl av något slag i omeletter, men det kanske bara är jag som inte kollat recept.

  2. Marianne Byström skriver:

    Tack för ett härligt recept, bra sätt att använda zuccini som jag brukar odla på sommaren.♡

  3. […] Lägg bitarna i en ugnsform och klicka över kokosoljan. Ugnsstek på 150º i 1½ timme. Ta ut formen några gånger under tiden och ös delarna med kryddoljan. Servera med grönsallad, stekt zucchini eller aubergine och rödkålssallad med granatäpple. […]

Lämna en kommentar