Stekta småfiskar 2 port
- 500 g urtagen småfisk som ansjovis, sardiner eller strömming med benen kvar
- 3 msk stekfett
- Havssalt och vitpeppar
Tillbehör:
- Kokt broccoli
- Mjölksyrade grönsaker
- Rädisor
- Rucola
- Äggsås med dill och mandel
Knaperstek fisken i omgångar och håll varmt på ett fat i ugnen. Ät dem med ben och allt, precis som sardiner på burk.
Benen innehåller mycket kalcium, riktigt bra källa till det för alla som inte äter mjölkprodukter.
Servera den stekta fisken på salladsbädd med grönsaker och sås. De passar också fint att serveras som tapas.
Här i Turkiet serveras hamsi ofta på restaurang stekta i en vacker rundel i en speciell panna, men tyvärr är de då alltid mjölpanerade.
Kan man få tag på denna typ av fisk i Sverige?
Du får höra med fiskhandlarna 🙂