Stekt ansjovis – Hamsi

Publicerat: 26 februari, 2014 i Fisk, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , , , ,

Hamsi

Stekta småfiskar 2 port

  • 500 g urtagen småfisk som ansjovis, sardiner eller strömming med benen kvar
  • 3 msk stekfett
  • Havssalt och vitpeppar

Tillbehör:

Knaperstek fisken i omgångar och håll varmt på ett fat i ugnen. Ät dem med ben och allt, precis som sardiner på burk.

Benen innehåller mycket kalcium, riktigt bra källa till det för alla som inte äter mjölkprodukter.

Hamsi

Servera den stekta fisken på salladsbädd med grönsaker och sås. De passar också fint att serveras som tapas.

Här i Turkiet serveras hamsi ofta på restaurang stekta i en vacker rundel i en speciell panna, men tyvärr är de då alltid mjölpanerade.

Majonnäs med ägg, dill och mandel

Annonser
kommentarer
  1. carin skriver:

    Kan man få tag på denna typ av fisk i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s