Saffranskyckling och kokosmajonnäs med banan

Publicerat: 18 april, 2014 i Fågel
Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Saffranskyckling

Kryddig kyckling 4 port

  • 1 hel kyckling à ca 1,2 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ dl pressad citron eller lime
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 kuvert saffran
  • Havssalt
  • 1 dl kokosolja till ugnsstekningen

Skär vitlöken i  småbitar. Rör ut kryddorna i citrussaften. Dela kycklingen i mindre bitar, gnid in vitlöken runtom och salta.

Stoppa kycklingbitarna i en fryspåse och häll i marinaden. Knyt igen och massera runt bitarna så marinaden blir jämnt fördelad.

Lägg på ett fat i kylen och låt stå minst 12 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.

Lägg bitarna i en ugnsform och klicka över kokosoljan. Ugnsstek på 150º i 1½ timme. Ta ut formen några gånger under tiden och ös delarna med kryddoljan. Servera med grönsallad, stekt zucchini eller aubergine och rödkålssallad med granatäpple.

Kokosmajonnäs med en banan i små tärningar smakar gott till den kryddiga kycklingen.

Tack till vännen Mona för receptet på kycklingen, den har lagats många gånger i vinter.

GLAD PÅSK

till alla mina läsare.

Påskägg

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s