Kryddig kyckling 4 port
- 1 hel kyckling à ca 1,2 kg eller motsvarande mängd kycklingdelar
- 4 vitlöksklyftor
- ½ dl pressad citron eller lime
- 1 msk spiskummin
- 1 msk gurkmeja
- 1 msk paprikapulver
- 1-2 krm cayennepeppar
- 1 kuvert saffran
- Havssalt
- 1 dl kokosolja till ugnsstekningen
Skär vitlöken i småbitar. Rör ut kryddorna i citrussaften. Dela kycklingen i mindre bitar, gnid in vitlöken runtom och salta.
Stoppa kycklingbitarna i en fryspåse och häll i marinaden. Knyt igen och massera runt bitarna så marinaden blir jämnt fördelad.
Lägg på ett fat i kylen och låt stå minst 12 timmar. Vänd ett par gånger under tiden.
Lägg bitarna i en ugnsform och klicka över kokosoljan. Ugnsstek på 150º i 1½ timme. Ta ut formen några gånger under tiden och ös delarna med kryddoljan. Servera med grönsallad, stekt zucchini eller aubergine och rödkålssallad med granatäpple.
Kokosmajonnäs med en banan i små tärningar smakar gott till den kryddiga kycklingen.
Tack till vännen Mona för receptet på kycklingen, den har lagats många gånger i vinter.
GLAD PÅSK
till alla mina läsare.