Aioli med mynta och apelsin

Publicerat: 17 januari, 2014 i Såser
Etiketter:, , , , , ,

Jan 14 Paleo 034

Apelsinaioli med mynta

  • 2 äggulor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl kallpressad, mild olivolja
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 ekologisk apelsin rivet skal och saft
  • 1 msk pressad citron
  • 1-2 krm havssalt

Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle, vispa riktigt hårt. Det går enklast med stavmixer, men elvisp fungerar också bra.

Blanda ner de hackade örterna, apelsinskal och citrussaften i aiolin.
Smaka av om det behövs mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syra och sälta.
Låt stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen. Aiolin smakar gott till kyckling, fisk och grönsaksrätter.

kommentarer

Lämna en kommentar