Turkisk kycklingschnitzel och aioli med mynta

Publicerat: 17 januari, 2014 i Fågel
Etiketter:, , , , ,

Kycklingschnitzel

Kycklingschnitzel 2 port

  • 2 kycklingbröst eller urbenade kycklinglår à 150 gr
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 msk chiliflingor
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver

Rör samman kryddorna till rubben. Häll upp i en burk med lock. Den här satsen räcker till flera omgångar, den smakar också gott till fläskkött.

Lägg kycklingbrösten på en skärbräda, lägg handen ovanpå och tryck till den i ett stadigt grepp.

Ta en vass kniv och skär ett snitt längs mitten, från den tunnare sidan och mot den andra, tjockare långsidan. Lämna någon centimeter kvar, den ska alltså inte skäras helt igenom.

Vik upp och platta till med handen. Är kycklingbröstet riktigt tjockt, kan du lägga en bit plast över och banka ut det lite med undersidan av en kastrull. Krydda varje schnitzel med ca 2 tsk av rubben, gnid in ordentligt på båda sidor. Salta och pensla på olivolja.

Lägg i en ugnsfast form och stek på 150º i 45 minuter. Jag hade urbenade kycklinglår med skinnet kvar, då blir det extra saftigt, fett och gott.

Servera med sallad, kokt broccoli och myntaaioli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s