Lammnjure med varm äppelsallad och bacon

Publicerat: 12 januari, 2014 i Inälvsmat, Lamm
Etiketter:, , , , , ,

Lammnjure

Lammnjure med äppelsallad 2 port

  • 4 lammnjurar, helst med njurtalgen kvar  ca 300 g
  • 100 g varmrökt bacon, jag hade vildsvinsbacon
  • 3 msk stekfett
  • 10 cm zucchini
  • 1 äpple
  • 1 röd lök
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt och chiliflingor
  • 1 knippe bladpersilja

Dela njurarna på längden och skölj ordentligt. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt och chili och låt dem dra åt sig smakerna medan du gör i ordning äppelsalladen.

Strimla baconet. Skär zucchinin  i skivor och sen strimlor. Skär äpple och lök i klyftor. Bryn grönsaker och äpple lätt, krydda med salt och chili. Häll på vinägern och låt koka in nån minut, dra sen från värmen.

Bryn njurarna med den snittade sidan nedåt i ca 3 minuter på medelhög värme. Vänd och låt steka 4-5 minuter till beroende på hur tjocka skivorna är. Låt stå och eftersteka i pannan på sidan om spisen med lock på. Stek till sist baconstrimlorna knaprigt.

Lägg bladpersiljekvistar runt tallrikarna, lägg upp den varma äppelsalladen och njuren. Strö baconstrimlor över och garnera med lite extra chili.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s