Makrill i tomatsås – hemgjord burkmat

Publicerat: 13 januari, 2014 i Fisk, Frukostmat
Etiketter:, , , , ,

Makrill i tomat

 

Makrill i tomatsås 4 port som frukost

  • 2 st färsk makrill à 250 g
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk stekfett
  • 1 tsk Worcestershiresauce
  • 1 tsk chiliflingor
  • Havssalt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Filéa makrillen och skär bort benen. Dela i mindre bitar, salta på båda sidor och lägg i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över.

Makrill

Dela tomaterna i fyra delar, hacka lök och vitlök fint. Fräs några minuter utan att få färg.

Smaksätt med kryddor och Worcester. Rör ner vinäger och olja. Fördela blandningen över fisken.

Grädda på 175° i 30 minuter. Kyl och ät tillsammans med kokta ägg, avocado och en hemgjord majonnäs.

Annonser
kommentarer
  1. […] recept på min egen makrill i tomat, gör gärna en större sats och frys in så har du god, nyttig och billig mat att ta till när du […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s