Makrill i tomatsås 4 port som frukost
- 2 st färsk makrill à 250 g
- 250 g cocktailtomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk stekfett
- 1 tsk Worcestershiresauce
- 1 tsk chiliflingor
- Havssalt
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
Filéa makrillen och skär bort benen. Dela i mindre bitar, salta på båda sidor och lägg i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över.
Dela tomaterna i fyra delar, hacka lök och vitlök fint. Fräs några minuter utan att få färg.
Smaksätt med kryddor och Worcester. Rör ner vinäger och olja. Fördela blandningen över fisken.
Grädda på 175° i 30 minuter. Kyl och ät tillsammans med kokta ägg, avocado och en hemgjord majonnäs.
[…] recept på min egen makrill i tomat, gör gärna en större sats och frys in så har du god, nyttig och billig mat att ta till när du […]