Kokospanerade kycklingvingar 2 port
- 500 g kycklingvingar
- 1 uppvispad äggvita
- 2 dl kokosflingor
- 2 msk curry
- Havssalt
- 3 msk kokosolja till stekning
Häll kokos, curry och salt på en tallrik, blanda väl. Doppa vingarna först i den uppvispade äggvitan och sen i blandningen. Tryck till så det fastnar ordentligt runtom. Lägg på en tallrik och låt stå en stund, så fastnar paneringen bättre.
Bryn kycklingvingarna några minuter på var sida på medelvärme. Var lite försiktig så de inte bränns. Efterstek några minuter på svag värme, så de blir helt genomstekta. Stek i omgångar och håll varma på ett fat i ugnen.
Vingarna på bilden är den tjockare delen som är närmast kroppen. De är delade mellan benen och utvikta till små schnitzlar.
Chilidressing
- 2 dl majonnäs
- 1 dl finhackad purjolök
- 1 tsk chiliflingor
- ½ tsk äppelcidervinäger
Rör samman majonnäs och purjolök. Smaksätt dressingen med chili och vinäger.
Servera kycklingvingarna med stekt banan, grönsallad, gurka, citronskivor och granatäppelkärnor. Ringla dressingen över och strö på lite extra chiliflingor.
På bilden nedan ser du ursprungliga bananer som jag köper på marknaden i Alanya. De smakar helt annorlunda än dagens söta, framodlade sorter.