Kokospanerade kycklingvingar

Publicerat: 13 mars, 2014 i Fågel, Såser
Etiketter:, , , , , ,

Kokospanerade kycklingvingar

Kokospanerade kycklingvingar 2 port

  • 500 g kycklingvingar
  • 1 uppvispad äggvita
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk curry
  • Havssalt
  • 3 msk kokosolja till stekning

Häll kokos, curry och salt på en tallrik, blanda väl. Doppa vingarna först i den uppvispade äggvitan och sen i blandningen. Tryck till så det fastnar ordentligt runtom. Lägg på en tallrik och låt stå en stund, så fastnar paneringen bättre.

Bryn kycklingvingarna några minuter på var sida på medelvärme. Var lite försiktig så de inte bränns. Efterstek några minuter på svag värme, så de blir helt genomstekta.  Stek i omgångar och håll varma på ett fat i ugnen.

Vingarna på bilden är den tjockare delen som är närmast kroppen. De är delade mellan benen och utvikta till små schnitzlar.

Chilidressing

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 1 tsk chiliflingor
  • ½ tsk äppelcidervinäger

Rör samman majonnäs och purjolök. Smaksätt dressingen med chili och vinäger.

Servera kycklingvingarna med stekt banan, grönsallad, gurka, citronskivor och granatäppelkärnor. Ringla dressingen över och strö på lite extra chiliflingor.

På bilden nedan ser du ursprungliga bananer som jag köper på marknaden i Alanya. De smakar helt annorlunda än dagens söta, framodlade sorter.

Ursprungliga bananer från Alanya

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s