Chokladmousse med hallon 4 små port
- 1 välmogen avocado
- 1 liten banan
- 1 dl hallon
- 2 msk kakao
- 1/4 vaniljstång eller 1 krm vaniljpulver
- Lite havssalt
- Kakaonibs till garnering
Skär avocado och banan i bitar och mixa slätt tillsammans med kakaon. Dela och skrapa ur innehållet i vaniljstången och blanda ner tillsammans med hallon och salt. Saltet framhäver chokladsmaken i moussen.
Kör bara en kort stund så det blir blandat, men så hallonen inte blir för hårt mixade. Fördela i små koppar, glas eller skålar. Garnera med hackade kakaobönor.
Detta verkar jättegott och bra. Det passar mina släktingar som är gluten, laktos, mjölkprotein och sockerkänsliga. Ska göra några testportioner. Tack!
Vad bra att du hittade den så de får testa något riktigt gott som funkar 🙂
Jag var skeptisk till avokadon när jag först läste receptet. MEN vilken smaskig efterrätt det blev när jag väl gjort den och ätit den. Enkelt var det också. Tackar!!
Roligt att höra att du vågade testa 🙂 Avocado kan användas till mycket gott.
Åh så gott! Ska absolut testas. Tack för tipset!
Hoppas du kommer att tycka om den 🙂