Kokt, färsk köttkorv och blomkålsmos med purjo

Publicerat: 11 februari, 2014 i Gröna tillbehör, Korv, Lamm
Etiketter:, , , , , ,

Kokt lammkorv med blomkålsmos

Kokt köttkorv 2 port

  • 4-6 råa korvar, jag hade lammkorv
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 lök
  • 1 msk havssalt
  • Vatten så det täcker korven

Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt. Täck med kallt vatten och låt koka upp.

Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är. Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.

Kokt köttkorv

Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port

  • 3 dl kokt blomkål i små buketter
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 2 msk stekfett
  • 1 msk fransk senap
  • 2 ägg
  • Örtsalt och vitpeppar

Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.

Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.

Annonser
kommentarer
  1. Ingrid Johansson skriver:

    Kul med variation på det eviga blomkålsmoset! Ska genast pröva. Tack så mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s