Kokt köttkorv 2 port
- 4-6 råa korvar, jag hade lammkorv
- 8 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 lök
- 1 msk havssalt
- Vatten så det täcker korven
Skölj av och lägg korvarna i en gryta. Skär löken i bitar och lägg ner tillsammans med vitpeppar, lagerblad och salt. Täck med kallt vatten och låt koka upp.
Skruva ner värmen och låt korven sjuda i 3-5 minuter, beroende på hur tjock den är. Stäng av plattan och låt korven dra färdigt i 5 minuter.
Blomkålsmos med purjo och fransk senap 2 port
- 3 dl kokt blomkål i små buketter
- 1 dl strimlad purjolök
- 2 msk stekfett
- 1 msk fransk senap
- 2 ägg
- Örtsalt och vitpeppar
Mixa den kokta blomkålen tillsammans med äggen. Bryn purjon lätt ett par minuter, rör ner senapen.
Blanda ner blomkålsmoset och värm försiktigt under omrörning. Krydda med örtsalt och peppar. Servera till den kokta korven.
Kul med variation på det eviga blomkålsmoset! Ska genast pröva. Tack så mycket!
Hoppas du tycker om det, Ingrid 🙂