Gästrecept: Lax- och spenatpaj från Paleolina

Publicerat: 20 januari, 2014 i Fisk, Recept från bloggvänner
Etiketter:, , , , ,
Foto Lina Lidén

Foto Lina Lidén

Dagens gästbloggare är Lina Lidén från bloggen Paleolina, den här laxpajen är en av hennes favoriter. Besök gärna Linas blogg, där finns mängder med riktigt läckra recept.

Har du en paleoblogg med mjölk- och glutenfria recept, så får du gärna bidra med ditt favoritrecept här på min blogg.  Hör gärna av dig med ett meddelande på Facebook.

Pajskal:

  • 2dl kokosmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 30g kokosolja
  • 1 dl kokosmjölk

Häll i de torra ingredienserna i en matberedare och mixa sönder alla frön, häll i ägget, kokosoljan och kokosmjölken och låt maskinen arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel. Grädda i 200 grader i ca tio minuter eller tills skalet fått fin färg.

Äggstanning:

  • 4 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • 300g fryst spenat
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och peppar

Tina spenaten och blanda med ägg, kokosmjölk och vitlöken och häll i det färdiggräddade pajskalet.

Topping:

  • 2x140g ekologisk lax

Skär laxen i tunna skivor, det går lättast om den är lite halvt frusen. Lägg laxen ovanpå äggstanningen och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter eller tills den stannat.

Tips!
1. Ica och Garant har ekologisk lax i frysta portionsförpackningar (2x140g).
2. Använd Santa Marias extra creamy coconut milk i tetraförpackning slipper du tillsatser och BPA (som annars finns i konservburkar)
3. För lite kontrast på tallriken, servera med lite goda knapriga grönsaker som gurka, paprika eller rå vitkål.

Annonser
kommentarer
  1. Fisk | w100mat skriver:

    […] Lax- och spenatpaj paleo […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s