Grekisk omelett med tomat
Idag får du ett enkelt recept på en fantastiskt god omelett. Åt den häromveckan på Kreta, bilden efter receptet är från restaurang Piperia i Pefki, Makrigialos.
Här kan du läsa mer om min resa inne på Kostrådgivarna.se. Fortsätter nu min ledighet, återkommer när andan faller på 🙂
Grekisk tomatomelett 1 port
- 6-8 cocktailtomater
- 3 ägg
- 2-3 msk olivolja
- Havssalt
- 1 msk hackad timjan och oregano
Skär tomaterna i små tärningar. Stek dem några minuter i olivoljan, krydda med salt. Vispa upp äggen med lite salt och häll det över tomatfräset. Rör inte så mycket mot botten som när du gör en vanlig omelett, den här ska inte bli lika fluffig.
När äggen stelnat, vänd omeletten upp och ner över en tallrik, servera med hackade örter och lite extra olivolja.
Hej!
Oh så glad jag är att matrecepten fortfarande kommer ! 😀
Vi gör nästan samma sak, men vi skär tomaterna i lite tjockare skivor, skär bort det gröna hårda! Stek i olivolja så att vätskan från tomaterna avdunstar.
Häll ner äggröran, med salt ( jag använder herbasalt, örtsalt) krossad svartpeppar och oregano.
Stek så att ytan stelnar, stjälp ner på en tallrik!
Njut! 😍
Tack för ditt recept 🙂
Grekerna är fenomenala på omeletter! Jag brukar alltid ha svårt att bestämma mej men har inte behövt bli besviken. Idag ska jag laga den här tomatomeletten, jag tror hårt på den. 🙂
Jag blev mycket glatt överraskad när jag beställde den här, brukar aldrig beställa omelett ute annars. Hoppas du också tycker om den 🙂
Jag älskade den! Min dotter sa att det var den godaste omeletten hon ätit och att den var godare än frittata, som jag annars har som specialitet, så det var fullt betyg! Dottersonen som är 16 månader åt också friskt av omeletten. Det receptet blir det att använda fler gånger! Tack för det!
Tack! Härligt att höra 🙂
Jättegott, det blev en bra fortsättning, har nyss varit på Rhodos:
http://www.njordofgreece.com/lchf-2015-annika-dahlqvist
Vad roligt, då har du fått lära dig mycket om bra mat och grekisk matkultur på samma gång 🙂