Lammkorv med champinjoner och tomatröra med äpple och rödlök

Publicerat: 19 augusti, 2014 i Frukostmat, Gröna tillbehör, Junkfood DeLuxe, Korv, Lamm
Etiketter:, , , , , , , ,

English breakfast

Sötsur tomatröra 2 port

  • 1 stor tomat
  • 1 färsk rödlök
  • ½ mjöligt äpple
  • 3 msk stekfett
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Havssalt och vitpeppar

Skär tomaten i tärningar och äpplet och löken i tunna klyftor. Stek lök och äpple mjuka, tillsätt tomaterna och krydda med salt, peppar och vinäger. Låt koka tills det blivit en simmig tomatröra.

Lammkorven till, en mycket god, ekologisk köpte jag från Mälarchark. Champinjonerna växte utanför stugan och äpplet pallade jag på en prästgård. Äggen är från en lokal gård liksom tomat och lök, så det här är riktigt god, närproducerad mat.

Vi åt det hela till middag men det passar även fint som en engelsk frukost à la Paleo.

Nyplockade champinjoner

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s