Varma kräftor à la Ernst Kirchsteiger

Publicerat: 15 augusti, 2014 i Skaldjur, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , , , , , , , ,

Varma kräftor à la Ernst

Limemarinad till kräftor ca 4 port

  • 60  kokta kräftor
  • 8  vitlöksklyftor
  • 4 st lime
  • 3  röda chilifrukter
  • 1 dl olivolja eller kokosolja
  • 1 msk flingsalt

Kräftor på Muurika

Tvätta limefrukterna, skär i bitar och pressa ur en del av saften. Skär vitlök och chili i små bitar. Blanda med saft, skal och olja, strö ner flingsaltet.

Lägg kräftorna i en stor hink eller kastrull och blanda väl med marinaden. Låt stå kallt ett dygn.

Hetta hastigt upp kräftorna tillsammans med marinaden i en Muurikka eller i en wokpanna på grillen. De kan också värmas på en långpanna i ugnen på 200° i 10 minuter.

Var lite försiktig och värm dem inte för länge för då blir kräftstjärtarna torra. Här hittar du många tips på såser till.

Spröda frökex från Huså Bröd smakar också gott till.

Kräftfest

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s