Paleo Crunch Raw Recovery Bar

Reklaminlägg

Fick ett erbjudande om att testa ekologiska proteinbars. En produkt jag själv sällan använder, men tyckte det kunde vara lite roligt att testa. Är väldigt försiktig med att göra reklam på mina bloggar, det ska vara nåt alldeles extra för att jag ska göra ett undantag.

De flesta energibars som finns ute i butikerna innehåller en hel del socker och annat som jag inte skulle vilja äta, men de här från Paleo Nordic i Åre har riktigt bra ingredienser. De är tillverkade av ekologiska nötter, frön och dadlar, allt också helt enligt principen för rawfood. Den ena smaksatt med rå kakao och den andra med torkade jordgubbar.

Hade trott jag skulle tycka om den med kakao bäst, men här blev det faktiskt tvärtom. Den var lite för söt i min smak, den andra med jordgubbe var fräschare.

Proteinet ligger på ca 20%, det kommer från mandlar, ärtproteinpulver och pumpakärnor. De båda jag testade är naturligt sötade med dadlar och agavesirap. Kolhydrathalten är låg jämfört med andra bars, bara 17 gram. Här kan du läsa ett test i tidningen MåBra över andra sorter, de har oftast mer än dubbelt så hög halt av kolhydrater. Men det är ändå kanske inte en produkt som passar om man har problem med sockret, där får man prova sig fram.

För oss som njuter av naturliga råvaror, så är det helt klart ett bra alternativ att ha med i fickan på springrundan, fjällturen, resan, i skidspåret eller på gymmet.

Gärna med lite salta macadamianötter, torkat renkött, kanske ett kokt ägg och min Paleodrink, då klarar man sig riktigt länge.

Paleo Crunch Raw Recovery Bar

Annons
kommentarer
  1. Dessa bars innehåller ju Agavesirap, vilket är sockerhöjande, så tyvärr inte så bra 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s