Chilimarinerad laxrygg med grön limeaioli

Publicerat: 13 augusti, 2014 i Fisk, Grillat, Såser
Etiketter:, , , , , , , , ,

Grillad lax

Chilimarinerad lax 2 port

  • 2 bitar laxrygg à 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflingor
  • Saft av ½ citron

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Massera försiktigt så marinaden fördelas jämnt kring fisken. Lägg på ett fat och ställ i kylen några timmar.

Stek eller grilla fisken ett par minuter på var sida. Servera med grillade grönsaker och aioli.

Grön aioli

  • 2 äggulor
  • 2 dl olivolja
  • ½ dl finhackad rucola
  • ½ dl finhackad citronmeliss
  • ½ dl finhackad citronverbena
  • Saft av ½ lime
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Havssalt och vitpeppar
  • Lite Worcestershiresauce

Knäck äggulorna ner i en bunke. Blanda ner vitlök och limesaft.  Mixa oljan tillsammans med örterna så den blir riktigt grön.

Vispa äggsmeten kraftigt medan du häller i oljan riktigt sakta och försiktigt från början i en smal stril. När aiolin bundit ihop riktigt kan du hälla på oljan lite snabbare.

Smaksätt med salt, peppar, Worcester och ev mer limesaft. Aiolin håller cirka en vecka i kylen.

Lax med limeaioli

Annonser
kommentarer
  1. Camilla P-A skriver:

    Gott! 😋
    Får aldrig till det med konsistensen i majonäsvarianter, men ve den som ger sig! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s