Istället för bacon och ägg

Publicerat: 11 augusti, 2014 i Fisk, Frukostmat
Etiketter:, , , , , , , , , , , ,

Röding med äggröra

Omega-3-fylld brunch 1 port

  • 1 fiskfilé à 150-200 g, jag hade röding
  • 2 msk stekfett
  • Havssalt

Örtig äggröra

  • 2-3 ägg
  • 1 dl hackade örter, jag hade gräslök, citronmeliss och citrontimjan
  • 2 msk stekfett
  • Havssalt och grovmald svartpeppar

Vispa ihop äggen och häll ner i det lätt brynta stekfettet i en kastrull. Fräs ett par minuter, rör hela tiden mot botten. Salta och peppra efter smak. Dra kastrullen från värmen medan du steker fisken.

Bryn stekfett väl i en panna och lägg ner fisken med köttsidan ner. Det går snabbt att steka fiskfilé, räcker med bara 1 minut på var sida. Salta fisken, jag hoppade över peppar här när jag äter den till frukost. Är fisken lite tjockare så låt stå och dra på eftervärme en minut till.

Rör ner de hackade örterna i äggröran och servera till fisken med lite grönt. Snabbt, lätt och enkelt har du nu lagat en riktigt god frukost om du tröttnat på bacon och ägg.

Vill du ha tips på en god sås till, så hittar du mängder här under kategorin Såser:

Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö.

Här recept på min egen makrill i tomat, gör gärna en större sats och frys in så har du god, nyttig och billig mat att ta till när du inte har så mycket tid och ork att laga mat.

Makrill i tomatsås

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s