Skagenröra på mitt sätt
- 1 dl hackade räkor
- 2 msk majonnäs
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 msk finhackad dill
- Lite pressad citron
- Havssalt och cayennepeppar
- ev löjrom till garnering
Korgar/skålar av lufttorkat kött
- Skivor av lufttorkat kött, typ Lomo eller Bresaola
Beräkna 3-4 skivor per person. Forma skivorna till små korgar och lägg i småbrödsformar, konfektformar eller forma dem över ett botten på ett smort, litet snapsglas.
Ställ in korgarna i ugnen på 75º och låt stå inne en timme. Lossa korgarna försiktigt, ställ på ett fat och låt stå och torka på eftervärmen.
Fyll korgarna med en liten klick skagenröra och placera på ett fat med strimlad sallad. Garnera med citronmeliss, dill och löjrom om du har.
Oh så gott, detta ska provas!!
Tack, ja det blev riktigt läckert 🙂
Oj det låter fantastiskt! Farligt att surfa på matbloggar så här dags 🙂
Roligt att jag kunde göra dig sugen på nåt gott 😉
🙂 Provade faktiskt korgidén i kväll, fast med lufttorkad skinka och bara fyllda med tonfiskröra. Mina bullformar var nog för låga för det blev väldigt vida och knöliga korgar. Men gott!