Tilltugg Paleo/LCHF-Skagenröra i glutenfri korg

Publicerat: 8 augusti, 2014 i Skaldjur, Tapas och plockmat
Etiketter:, , , , , , , , , , , ,

Tilltugg Paleo Skagenfyllda skinkkorgar

Skagenröra på mitt sätt

  • 1 dl hackade räkor
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • Lite pressad citron
  • Havssalt och cayennepeppar
  • ev löjrom till garnering

Korgar/skålar av lufttorkat kött

  • Skivor av lufttorkat kött, typ Lomo eller Bresaola

Beräkna 3-4 skivor per person. Forma skivorna till små korgar och lägg i småbrödsformar, konfektformar eller forma dem över ett botten på ett smort, litet snapsglas.

Ställ in korgarna i ugnen på 75º och låt stå inne en timme. Lossa korgarna försiktigt, ställ på ett fat och låt stå och torka på eftervärmen.

Fyll korgarna med en liten klick skagenröra och placera på ett fat med strimlad sallad. Garnera med citronmeliss, dill och löjrom om du har.

Glutenfria korgar med skagenröra

 

 

Annonser
kommentarer
  1. Susan skriver:

    Oh så gott, detta ska provas!!

  2. kattbiograf skriver:

    Oj det låter fantastiskt! Farligt att surfa på matbloggar så här dags 🙂

  3. kattbiograf skriver:

    🙂 Provade faktiskt korgidén i kväll, fast med lufttorkad skinka och bara fyllda med tonfiskröra. Mina bullformar var nog för låga för det blev väldigt vida och knöliga korgar. Men gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s