Indisk grönsaksröra 1 port
- 3 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat går lika bra
- 1 dl kokosgrädde
- 1 färsk lök
- 2 msk strimlad paprika
- 1 msk kokosolja
- ½ msk gurkmeja
- ½ krm malen kardemumma
- ½ krm malen ingefära
- Chiliflingor
- Havssalt
Dela löken i halvor och skiva dem. Hetta upp kokosoljan och bryn blast, lök och paprika utan att de får för mycket färg.
Tillsätt kryddorna och låt fräsa några minuter så utvecklas kryddsmakerna mer. Häll på kokosgrädden och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av om du vill ha mer hetta eller sälta.
Servera grönsaksröran till stekt fisk eller fågel. Vill du ha en helt vegetarisk rätt så öka mängden till det dubbla och servera med hackade cashewnötter och kokt ägg.
Jag ber alltid att blasten ska få sitta kvar när jag köper rödbetor hos någon lokal odlare. Den innehåller massor av näring och god smak. Den här kom från Ås Trädgård, strax utanför Östersund. Det är en fröjd för både öga och gom att handla på en så fin gårdsbutik.
Suck! Är hänvisad till ICA och Willys, och då är blasten oanvändbar.
Aj då, har du ingen lokal grönsaksbutik som säljer ekologiskt eller ännu hellre nån odlare i närheten?
Här finns många odlare listade över hela landet 🙂
http://www.gardsnara.se/
This look delicious! I have a question if you don’t mind, I’m not too fond of the coconut cream flavor. Is it very extinguished?
Thank’s 🙂 If you put some lemon or vinegar in the recipe You make, the coconut flavour disappeares almost completely.
Thank you for this amazing tip! Must try it out straight away! 🙂
Enjoy 🙂