Indisk grönsaksröra med kokos, chili, gurkmeja och kardemumma

Publicerat: 6 augusti, 2014 i Gröna tillbehör, Vegetariskt
Etiketter:, , , , , , , , , , , , ,

Indisk grönsaksröra

Indisk grönsaksröra 1 port

  • 3 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat går lika bra
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 färsk lök
  • 2 msk strimlad paprika
  • 1 msk kokosolja
  • ½ msk gurkmeja
  • ½ krm malen kardemumma
  • ½ krm malen ingefära
  • Chiliflingor
  • Havssalt

Dela löken i halvor och skiva dem. Hetta upp kokosoljan och bryn blast, lök och paprika utan att de får för mycket färg.

Tillsätt kryddorna och låt fräsa några minuter så utvecklas kryddsmakerna mer. Häll på kokosgrädden och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av om du vill ha mer hetta eller sälta.

Servera grönsaksröran till stekt fisk eller fågel. Vill du ha en helt vegetarisk rätt så öka mängden till det dubbla och servera med hackade cashewnötter och kokt ägg.

Jag ber alltid att blasten ska få sitta kvar när jag köper rödbetor hos någon lokal odlare. Den innehåller massor av näring och god smak. Den här kom från Ås Trädgård, strax utanför Östersund. Det är en fröjd för både öga och gom att handla på en så fin gårdsbutik.

Grönsaker på Ås Trädgård

 

Annonser
kommentarer
  1. Ingrid Johansson skriver:

    Suck! Är hänvisad till ICA och Willys, och då är blasten oanvändbar.

  2. mindthehome skriver:

    This look delicious! I have a question if you don’t mind, I’m not too fond of the coconut cream flavor. Is it very extinguished?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s