Paprikachutney

Bild ur Grillmat LCHF

Paprikachutney med äpple och rosépeppar

  • 1 gul paprika
  • 5 cm av det vita på en purjolök
  • ½-1 grönt, syrligt äpple
  • 2 msk rapsolja eller olivolja med citronsmak
  • 1 msk finhackad, gul chili
  • 1 msk rosépeppar
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ca 1 krm salt

Kärna ur paprika och chili, skär i små tärningar. Skala äpplet och skär det och purjon i lika små träningar.  Fräs alltsammans i oljan och låt puttra på svag värme i 10 minuter, tills det mjuknat.

Rör ner rosépeppar, vinäger och smaka av med salt. Låt koka upp och fyll sen chutneyn på varma, torra burkar. Skruva på locket och förvara i kyl när den kallnat.

Chutneyn håller ca 1 vecka i kylskåp men du kan också förvara den i frysen.

Vill du ha fler goda recept så finns min kokbok att köpa här på Bokus. Du kan också köpa boken hos LCHFfamiljen tillsammans med Sofie Hexebergs Frisk med LCHF och Annika Rognebys Bakglädje till vardags och fest för bara 199 kr. Priset gäller fram till den 10 augusti.

Grillmat LCHF av Birgitta Höglund

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s