Paprikachutney med äpple och rosépeppar
- 1 gul paprika
- 5 cm av det vita på en purjolök
- ½-1 grönt, syrligt äpple
- 2 msk rapsolja eller olivolja med citronsmak
- 1 msk finhackad, gul chili
- 1 msk rosépeppar
- ½ msk äppelcidervinäger
- ca 1 krm salt
Kärna ur paprika och chili, skär i små tärningar. Skala äpplet och skär det och purjon i lika små träningar. Fräs alltsammans i oljan och låt puttra på svag värme i 10 minuter, tills det mjuknat.
Rör ner rosépeppar, vinäger och smaka av med salt. Låt koka upp och fyll sen chutneyn på varma, torra burkar. Skruva på locket och förvara i kyl när den kallnat.
Chutneyn håller ca 1 vecka i kylskåp men du kan också förvara den i frysen.
Vill du ha fler goda recept så finns min kokbok att köpa här på Bokus. Du kan också köpa boken hos LCHFfamiljen tillsammans med Sofie Hexebergs Frisk med LCHF och Annika Rognebys Bakglädje till vardags och fest för bara 199 kr. Priset gäller fram till den 10 augusti.